fredag 2. mai 2014

Din synd på Guds lam

Se der Guds lam, som bærer  verdens synd!  Joh 1,29

Du har hørt om Jesus. Kanskje er du fortrolig med alt som evangelistene forteller om ham. Men har du sett Guds lam som bærer verdens synd? Det er det som avgjør om du er frelst eller fortapt. Der er ikke liv i noe annet enn i et blikk på det blødende lam.

Skal du løses fra synden, må du se den ligge på et annet sted enn på dine skuldre. Så lenge du ser den hos deg selv, er det deg, som må kjempe. Og kampen er håpløs. Du kan ikke utslette gammel  synd, og det kommer stadig mer til. Helt annerledes er det når du ser din synd på det blødende offerlam. Da går det opp for ditt hjerte at Gud har tatt dine synder fra deg og lagt dem på sitt lam. I møte med dette nådens under mangler du ord. Du blir helt stille, mens ditt hjerte gråter av fryd.

Du blir aldri ferdig med å se. Igjen og igjen dras du mot offerstedet. Det samme gjelder dagen. Den lange fredag er din frelsesdag. Igjen og igjen må du se, hva det har kostet Gud å frelse deg. Slik er det på jord, og slik er det  i himmelen. Der står Lammet på Sions berg omgitt av alle sine frelste. Ser du Guds lam her, skal du også gjøre det i evighet.

Dagens ord i Dagen 15.03.2005 av Hans Erik Nissen