torsdag 8. mai 2014

En strøm av levende vann

Fra hans indre skal det flyte strømmer af levende  vann. Dette sa han om den Ånd de skulle få, de som trodde  på ham. Joh 7,38-39

Vi har lett for å tro at det avgjørende er at vi får sagt det på den helt riktige måte og helst bedre enn alle andre. Men vi tar feil. Det avgørende er at andre møter Helligånden gjennom oss. Ord, som er båret og gennemtrengt av Ånden, har en kraft som overbeviser innefra.

Vi har mye god og riktig forkynnelse, men vi er fattige på åndskraft. Fordi den mangler, er det så lite syndenød. Og det er også årsaken til at vi så sjeldent hører et varmt vidnesbyrd om Jesus, som føder glede og takk i hjertet over det fullbrakte.

Hva skal vi så gjøre? Vi skal erkjenne at vi har ikke kildene i oss selv. Vi har kun sisterner som ikke kan holde vann. Vi må deretter gå til Kilden. Der må vi øse og der må vi drikke. Vi må gjøre det så rikelig at det blir overflod til andre. Vi må leve i stadig  bønn og mottagelse av den Hellige Ånd, og i tillit til Herren må vi frimodig kaste vårt brød på vannet. Det kan være det går lang tid, men vi skal få det igjen. Den som bier på ham, skal ikke bli til skamme. Det har han selv sagt.

Dagens ord i Dagen 22.03.2005 av Hans Erik Nissen