lørdag 10. mai 2014

Han skal herliggjøre meg

Det er Helligånden det er tale om. Her har du det tegn du kjenner ham på: Han herliggjør Jesus. Møter du en forkynnelse eller ser tegn og undre, som ikke gjør det, skal du vite, at det du møter, er født av menneskers ånd eller åndsmakter fra mørkets rike.

Vi er fattige på sann åndskraft. Kristus-vidnesbyrdet er svakt. Jesus herliggjøres i alt for liten grad  i oss og blant oss. Er noen bønn viktig, er det bønnen om Den hellige Ånd. Han utgår fra Faderen og Sønnen, og vi eier ham kun i en stadig mottagelse. Og vi kan kun motta Helligånden i en stadig erkjennelse av vår egen elendighet og fattigdom. Er vi ikke lenger tiggere, lar Herren oss gå frem i egen kraft, og da blir veien langt og tung.

Gud vil lære oss å be om Helligånden. Han har selv sagt, at han vil gi Ham til dem som ber. Han vil la oss erfare Åndens heliggjørelse av Jesus, hvor hjertet synger av fryd: Jesus, Jesus, fullkommen nok for himmel og jord er gjemt i det ene ord. Vi trer til side, og Jesus fyller alt. Slik skal det være, for Jesus er alt. Han er det for din tro, han er det i ditt hjerte, og han er det i din himmel.

Dagens ord i Dagen 25.03.2005 av Hans Erik Nissen