mandag 5. mai 2014

Vokser - blir mindre


Han skal vokse, jeg skal avta. Joh 3,30

Når en kristen vokser, blir han mindre. Vår gamle natur opplever det smertelig. Den vil jo selv være stor. Men Gud er nådig. Han gir ikke opp. Når et kar mislykkes,  kaster han ikke leret bort. Nei, han danner det til et nytt kar. For at det kan skje, må det mislykkede brydes ned. Herren må gi oss en avsløring av oss selv. Det oppleves som om Gud tar alt fra oss, men det er ikke tilfelle. Gud viser oss at det vi selv kan møte frem med, ikke holder mål i hans øyne. Du bliver mismodig fordi du synes at det aldri blir med deg, som det skulle være. Du er så fattig.

Læg mærke til Ordet. At du skal avta er ikke det eneste som står. Ordet sier også at Jesus skal vokse. Det kan skje når du ikke selv fyller så mye! Samtidig skal du vite at det å avta ikke i seg selv gjør Jesus stor. Jesus må inn i deg med hele sin rikdom. Du lukker ham inn ved å åpne deg for guddomsfylden i Ordet om ham. Gør du det, går han inn i deg med hele sin rikdom. I kraft av ham er du både kongebarn og himmelarving.

I denne virkelighet synger du den nye sang: Jesus, Jesus fullkommen nok for himmel og jord er gjemt i det ene ord: JESUS!

Dagens ord i Dagen 18.03.2005 av Hans Erik Nissen