fredag 9. mai 2014

Erfaringer på Emmausveien

Han åpnet  Skriftene for oss. Luk 24,32

Har du gjort samme  erfaring som Jesu venner på vei til Emmaus? Mørket hadde senket seg over sjelen. Det de hadde regnet med, ja trodd og bygget deres liv på, var bristet. Men så kom Jesus og slo følge med dem. Det gjør han også med deg. Han  kjenner deg i din nød.

Så kommer han deg til hjelp. Han gjør det gjennem Skriftene. Satan vil ha deg til å forakte en slik
hjelp. Hva kan ord hjelpe, til og med gamle ord, du kjenner så godt? Men tro ikke din verste fiende, som alltid prøver å holde deg borte fra det middel, som Gud gir nåde gjennom. Bed om et ord og lukk ennnå en gang den prøvede bok opp

Så skjer underet. Jesus kommer. Han er deg like så nær som din Bibel er deg nær. Sett din finger på et velsignet Jesus-vers og legg ditt øre inn til det. Gjennom det viser Jesus deg seg selv i sin herlighed. Du ser ham opphøyet på kors. Det er ikke naglene som holder ham fast. Det er kjærligheten til deg. Han sier til deg: Dette er prisen for at jeg ikke kan tenke meg himmelen uten deg. Ved de ord begynner ditt hjerte å brennde, og du må si til ham: Hvilken nød er det hvor du er nær, o, Herre kjær! Deg mon jeg meg befale.

Dagens ord i Dagen 23.03.2005 av Hans Erik Nissen