torsdag 1. mai 2014

Jesu åk og ditt


Ta mitt åk på dere...  så skal dere finne hvile. Matt11,29

Det er merkelig: Man kan da ikke finne hvile ved å ta et åk på seg! Slik  tenker vi, men Jesus lærer oss noe annet. For å finne ut av det Jesus mener, må vi først gøre oss klart hva Jesu åk er. Det er alt det som Gud vil at Jesus skal bære. Jesu åk er Jesu ja til Guds  vilje.

Det er også noe Gud vil du skal bære i din vandring med Herren. Ved å gøre det blir du et levende vitne. Gjennom deg får Gud sagt, at det holder - det Jesus har gjort - selv i modgang, sykdom, ensomhet og nød. Jesus bor i ditt hjerte og du bærer ham inn i alt det svære, som et stille vitne om hvor godt det er å høre Jesus til.

Det kan være uendelig  svært å si ja til de byrder  Herren legger på dine skuldre, ja, det kan koste mye kamp å være lydig og villig til å gå offerveien i lydighed mod Herrens vilje. Herren kaller deg i dag til å gjøre det. Han vil føre deg inn i en hvile, som ikke stammer fra denne verden. Den blir din, når du ydmygt bøyer deg og sier: Skje ikke min, men din vilje. Det var velsignelsens vei for Jesus. Det er velsignelsens vei for deg.

Dagens ord i Dagen 14.03.2005 av Hans Erik Nissen