lørdag 5. april 2014

Det evig gyldige

Jeg er ikke kommet for å oppheve...
Matt 5,17

Det er enhet og plan i Guds tanker og handlinger. Intet hos ham er forgjengelig, intet foreldet. Hans lov er fullkommen, hans bud er evig gyldige. For hans bud er uttrykk for hans vilje, og denne kan aldri undergå noen forandring. Himmel og jord skal forgå, verden skal skifte utseende, materien skal anta nye former, men hans ord skal bli evig. Og vi kan tilføye: menneskers tanker og systemer, menneskeåndens dristigste byggninger skal falle sammen — kun det som var av Gud skal bli tilbake.

Hvor uforstandig å sette seg opp imot Guds vilje og bud. Som en liten orm gnog på en fil og ble glad da den så sponene — den trodde, det var av filen, men stakkar, det var dens egne tenner som var slitt til blods. Salig er den som bøyer sig for Herrens ord. Tar imot ordets dom og ordets frelse. Måtte vi være mer enfoldig. Så skulle vi se mer av Guds planer med verden og med oss selv.

Her er visdommens kilde. Her klares vanskelighetene. I pakt med Herrens ord, i pakt med evigheten, i pakt med Gud selv. Herrens ord gjør den enfoldige vis, sier David. Og på et annet sted: Jeg er blitt forstandig ved dine befalinger. Salig er det menneske som grunner på Guds lov dag og natt.

Andakt for 16. mars fra andaktsboken "Fra forraadskamret" av Edin Holme.