mandag 14. april 2014

Syndens bedrag

Og ikke mange dager etter samlet den yngste sønn alt sitt og dro utenlands.
Luk 15,13

Når mennesket har erfart, at livet uten Gud er elendighet og ruin, så skulle man vente, at det straks ville søke tilbake til ham. Slik er det dessverre ikke. Men hvorfor! hvorfor blir så mange der ute, tross de er overbevist om sannheten?
Ja her viser det seg, at syndens lek er en farlig affære. Det er som fisken, som leker med kroken. Den smaker på det deilige agn — smaker og smaker til den begjærlig sluker agnet og da først merker den at agnet skjuler en — krok. En krok, som borer seg fast, og som holdes av en sterk hånd, hvis hensikt det er å beholde sitt bytte.

Dette er syndens historie: Først bedraget, så bundet. Det «frie liv» er veien til trelldom. Og dog — ingen trell behøver å bli i trældommen. Den bundne kan gjøres fri. Dertil er Guds sønn åpenbaret, at han skal avskaffe djevelens gjerninger og frarive ham hans bytte. Og faderhuset er ikke stengt. Og den gode fader venter på sin ille tilredte sønn. Er du en bundet — er du blitt ribbet og skjendet der ute i det fremmede land, kom tilbake! Hør din Fars rop — se hans kjærlighet, hans åpne favn. Kom tilbake og du skal få bli barn på ny. Du skal befris fra dine filler og bli ikledd rettferdighetens hvite drakt. Kom, men kom straks!

Andakt for 6. november fra andaktsboken "Fra forraadskamret" av Edin Holme