mandag 28. april 2014

Falske ånder

Dere elskede! Tro ikke enhver ånd, men prøv ånderne, om de er av Gud! For mange falske profeter er gått ut i verden.
1Joh 4,1

Det er ikke gull alt som glimrer. Det er heller ikke fra Gud alt som utgir seg for det. Mange tror om seg selv at de er fra Gud og at det er hans gjerning de gjør, selv om den er det rene idioti. Enhver motstand mot deres ekstravanganser og utskeielser, anser de som motstand mot Gud. Og de er ikke kresne på ord når det  gjelder å karakterisere dem som våger å bedømme deres åndelige humbug.

Det er også et andet slag. De som utgir seg for å være Herrens tjenere skjønt de vet at de ikke er det. Beviste kjeltringer, hyklere av profesjon, som «gjør» i åndelighet.
Kjærlighetens apostel advarer mot disse ånder. «Tro ikke enhver ånd» sier han. Aldri trengtes vel et slikt ord bedre enn nå. Det myldrer av åndelige humbugmakere og religiøse sjarlataner, og alle har de sine disipler. De utvalgte skal forføres om det er mulig. Og dessverre — det viser seg at det er mulig.

La oss prøve åndene! Jesu ånd er kjærlighetens og ydmyghetens og fremfor alt tjenersinnets ånd. På den ånd er vår «åndelige» tid dessverre fattig. Må vi prøve oss selv! Og prøve de andre!

Andakt for 12. oktober fra andaktsboken "Fra forraadskamret" av Edin Holme