onsdag 16. april 2014

Forløsningens dag

Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft deres hoder; for deres forløsning stunder til.
Luk 21,28

Verden har gitt de kristne mange klengenavn; et av de mest yndede er «hengehoder». Jeg tror ikke, at dette navn passer længer. Andre mennesker henger ofte med hodet likeså mye som de kristne. Men, det ville ikke være så underlig om det passet heller. Det menneske som har fått øynene åpnet for syndens gru og som ser dens herjing av menneskelivet, det kan nok ha trang til å senke hodet. Og våre egne personlige sorger — for oss selv og våre — mange og forskjellige — sannelig det er ikke så rart, om hodet synker en gang imellom.

Men — det kommer en dag, da alle bøyde hoder skal løftes. Det er den dag når Menneskesønnen kommer i sin herlighet. Da skal du ikke lenger se ned, du skal se opp, du skal ikke lenger bøye, men løfte ditt hode. Det er ikke lenger nogen grunn til å bøyes. Din herre kommer. Dommeren, som er din venn. 

Da vil rollene byttes om. Da vil de stive nakker og de kneisende hoder bøyes. Dommeren kommer; ham som de har ringeaktet og hånet. Ja han kommer. Heldig er du som da kan stå med løftet panne. Det kan kun du som gav ham ditt hjerte og ditt liv. Vær frimodig — da skal du få rette deg opp.

Andakt for 28. oktober fra andaktsboken "Fra forraadskamret" av Edin Holme